Επιστροφή στη Φύση

Η ελληνική γη είναι γνωστή για την ποιότητα των γεωργικών της προϊόντων από την αρχαιότητα. Λόγω της ευνοϊκής γεωγραφικής θέσης στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει ένα εξαιρετικά εύφορο κλίμα με μοναδικά χαρακτηριστικά και πολύ γόνιμα εδάφη. Σχεδόν κάθε περιοχή της χώρας έχει μικροκλιματικές ιδιαιτερότητες. Από τις υγρές ακτές του Ιονίου πελάγους στη Δυτική Ελλάδα, τις ηπειρωτικές περιοχές των επαρχιών Μακεδονίας και Θράκης και τις κοιλάδες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στις ορεινές περιοχές της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Χάρη στις ιδιαίτερες τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, ακόμη και τα πιο κοινά φρούτα έχουν μοναδική γεύση και υπέροχο άρωμα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά στη Ελλάδα, καλλιεργούνται σε μικρές εκμεταλλεύσεις από βιοκαλλιεργητές που χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας που παραδίδονται από τους παππούδες τους και που αγαπούν και αφιερώνουν τον εαυτό τους στην αρόσιμη γη καθώς και στη φύση και κυρίως στους ανθρώπους. Τα χημικά εντομοκτόνα και τα λιπάσματα δεν χρησιμοποιούνται σε καμία φάση καλλιέργειας. Η βιολογική καλλιέργεια οδηγεί σε ασφαλή γεωργικά προϊόντα με την παραδοσιακή γεύση της Μεσογείου, τα οποία παραμένουν αξέχαστα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία των καταναλωτών και προστατεύοντας το περιβάλλον από τους χημικούς ρύπους Μαζί με την προσεκτική επιλογή των καλλιεργούμενων ποικιλιών, αυτά τα χαρακτηριστικά της ελληνικής βιολογικής γεωργίας διασφαλίζουν ότι τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά από την Ελλάδα είναι ένα προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία και μέρος κάθε ισορροπημένου γεύματος της ημέρας. Σήμερα, η κατανάλωση βιολογικών γεωργικών προϊόντων αποτελεί στοιχείο της σύγχρονης διατροφή, με ιδιαίτερα απολαυστική γεύση.