Βιολογικό Ελαιόλαδο & Ελιές από την Δυτική Ελλάδα

Το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό της μεσογειακής διατροφής. Περιέχει πολύ υψηλό επίπεδο μονοακόρεστων λιπών, κυρίως ελαϊκού οξέος, που επιδημιολογικές μελέτες υποδηλώνουν ότι μπορεί να συνδέεται με μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι τα αντιοξειδωτικά στο ελαιόλαδο βελτιώνουν τη ρύθμιση της χοληστερόλης και τη μείωση της LDL χοληστερόλης και ότι έχει άλλα αντιφλεγμονώδη και αντι-υπερτασικά αποτελέσματα. Τα διαφορετικά μέρη της Μεσογείου έχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να περιγραφούν μόνο ως παραλλαγές στο ίδιο θέμα, τη ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, της οποίας το κύριο συστατικό είναι ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ονομάζεται ο χυμός των καρπών των ελαιόδεντρων, που εξάγεται από τις ελιές με σύνθλιψη και όχι με τη χρήση χημικών διαλυτών (σε αντίθεση με άλλα είδη λαδιών). Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει υιοθετήσει την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Σε αυτήν την πυραμίδα, το ελαιόλαδο εισάγεται ως το κύριο προστιθέμενο λιπίδιο. Αυτό εκπονήθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας της Ελλάδας και άλλα ιδρύματα και συνιστάται ως μοντέλο υγιεινής διατροφής.

Βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς

Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα στα παραγόμενα προϊόντα για τους ακόλουθους λόγους:

  • ΔΕΝ χρησιμοποιούνται χημικά κατά την καλλιέργεια των φυτών
  • Η έκθλιψη του ελαιολάδου γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία
  • ΔΕΝ χρησιμοποιούνται χημικά κατά την διαδικασία έκθλιψης του ελαιολάδου "Κατά την συλλογή και επεξεργασία της βιολογικής ελιάς, οι καρποί συλλέγονται με το χέρι, ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητά τους. Η συσκευασία της βιολογικής ελιάς καθώς και η εξαγωγή βιολογικού ελαιολάδου πραγματοποιούνται σε ειδικές μονάδες συσκευασίας και ελαιοτριβεία αντίστοιχα, τα οποία ελέγχονται για να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις βιολογικής επεξεργασίας, ενώ ταυτόχρονα συμμορφώνονται με μοντέλα και διαδικασίες ποιότητας σύμφωνες με διεθνή πρότυπα ποιότητας (HACCP, IFS, ISO κλπ).

" Το δένδρο ελιά, Olea europaea, ανοίκει στην οικογένεια Oleaceae και καλλιεργείται στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου. Ο καρπός της ελιάς, είναι μεγάλης γεωργικής σημασίας στην περιοχή της Μεσογείου ως πηγή ελαιολάδου, αλλά και για την χρήση του σαν τρόφιμο υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Οι θρεπτικές ιδιότητες της ελιάς είναι οι ίδιες με το ελαιόλαδο (βλ. παραπάνω). Στις μεσογειακές χώρες οι ελιές χρησιμοποιούνται ως σνακ, ορεκτικά, σαλάτες και σε άλλα πιάτα για χορτοφάγους.

Βιολογικό Έχτρα Παρθένο Ελαιόλαδο από την Δυτική Ελλάδα Εξαιρετικά Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο (χαμηλής οξύτητας)

Οι ελιές προέρχονται από την ορεινή περιοχή της νοτίου Αιτωλοακαρνανίας. Οι ελιές επεξεργάζονται προσεκτικά σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την λήψη ενός προϊόντος υψηλής θρεπτικής αξίας και γεύσης. Προσφέρεται σε γυάλινη φιάλη 250ml, 500ml & 750ml.

 

Έξτρα Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο με Βιολογική Ρίγανη

Συλλέγουμε βιολογική ρίγανη από τα βουνά της περιοχής, τη βάζουμε σε βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για να δημιουργήσουμε ένα ειδικό αρωματικό λάδι. Το έντονο άρωμα της «άγριας ρίγανης» με την χαρακτηριστική γεύση του ελαιολάδου της περιοχής, δίνει μία πλούσια και μοναδική γεύση σε φαγητά & σαλάτες.Προσφέρεται σε γυάλινη φιάλη 250ml, 500ml & 750ml